Gastronomi bölgesi olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Şanlıurfa'ya özgü yetiştirilen İsot biberinin yaz aylarında toplanıp güneş gören düz alanlarda içindeki tohumların temizlenerek kurumaya bırakılır. Kuruyan İsot biberleri kırmızı renkte olduğundan kararması için kararana kadar her gün sıcak su ile nemlendirilerek şeffaf büyük torbalarda beklenir. İsot biberi daha sonra dövülerek, zeytinyağı ve bir miktar tu ilave edilerek harmanlanır. Gurmezar İsot Biberinin en büyük özelliği yakıcı bir acılıkta olmamasıdır. Doğal olduğu için önce ağza tatlı bir tat gelir, bir müddet sonra acı tat gelir. Yöresel ürünlerin başkenti olan Adıyaman’dan, Gurmezar ile Türkiye’nin her yerine göndermekteyiz. Gurmezar İsot et yemeklerinize ve çiğ köftelerinize lezzetlendirebilirsiniz. A,C,K vitaminlerini içermektedir. Düşük kalori oranı ile tüketim açısından avantajlıdır.
Paket içeriği: 1 Adet X 250gr